Vladavina prava na Zapadnom Balkanu: Iz ugla Holandije

Koalicija prEUgovor organizuje osmi CHATvrtak - neformalni dijalog stručne javnosti zainteresovane za sprovođenje politika iz oblasti pravosuđa i osnovnih prava (Poglavlje 23) i slobode, bezbednosti i pravde (Poglavlje 24).

Skup će biti održan u Beogradskom centru za bezbednosnu politiku u četvrtak, 26. maja 2016. godine, sa početkom od 16h.

 

Tema diskusije osmog CHATvrtka biće stanje vladavine prava na Zapadnom Balkanu iz ugla Holandije, koja je poslednjih godina ovu politiku stavila  u centar bilateralne saradnje sa svim zemljama regiona. Holandske ambasade od 2014. godine u Beogradu, Prištini, Sarajevu, Skoplju i Tirani nastoje da uključe savetnike kako bi razvili širu i opširniju perspektivu stanja vladavine prava u regionu.

Predstavnici ambasada Kraljevine Holandije iz zemalja Zapadnog Balkana diskutovaće o svom uvidu i rezultatima postignutim u okviru vladavine prave fokusirajući se na pozitivne promene i probleme.

Govornici na osmom CHATvrtku biće:

  • Onny Jalink, projekat za vladavinu prava na Zapadnom Balkanu
  • Zyhrada Kongoli, Ambasada Kraljevine Holandije u Albaniji
  • Lara Obrenović, Ambasada Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini
  • Venera Ramaj, Ambasada Kraljevine Holandije na Kosovu
  • Gjakush Kabashi, Ambasada Kraljevine Holandije u Makedoniji
  • Aleksandar Momirov, Ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji i Crnoj Gori

Radni jezik skupa je engleski i prevod neće biti obezbeđen. CHATvrtak se održava u skladu sa Četam haus pravilom - dozvoljeno je izveštavanje o sadržaju diskusije, ali bez citiranja učesnika diskusije. Nije dozvoljeno snimanje, ni video ni audio. 

Zbog ograničenog broja mesta, molimo vas da potvrdite učešće najkasnije do srede, 25. maja u 12 časova slanjem mejla na adresu [email protected].