Koalicija prEUgovor, pokrenuta na inicijativu BCBP, organizuje konferenciju za štampu povodom predstavljanja nezavisnog izveštaja o napretku Srbije u ključnim poglavljima pregovora sa EU.

Predstavljanje nezavisnog izveštaja o napretku Srbije u ključnim poglavljima pregovora sa EU

Koalicija šest organizacija civilnog društva prEUgovor će 1. oktobra u 11 sati na konferenciji u Medija centru (Terazije 3, I sprat, velika sala) predstaviti nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika koje se tiču poglavlja 23 (pravosuđe i osnovna ljudska prava) i  poglavlja 24 (sloboda, bezbednost i pravda).

Glavna tema konferencije će biti uslovi koje Vlada Srbije treba da ispuni kako bi omogućila javnost procesa pregovora sa EU. Kroz analizu izveštaja govoriće se i o sistemskoj borbi protiv korupcije, vezama organizovanog kriminala i politike, trgovini ljudima, problemu migracija i azila, kao i zaštita ljudskih prava, posebno pripadnika ranjivih grupa.

Na konferenciji će govoriti:

  • Sonja Stojanović Gajić, direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP)
  • Srđan Đurović, izvršni direktor Centra za primenjene evropske studije (CPES)
  • Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentnosti Srbija (TS)
  • Branko Čečen, direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS)
  • Marija Anđelković, predsednica ASTRE
  • Vladimir Petronijević, izvršni direktor Grupe 484.

Kako bismo vam rezervisali mesto u sali molimo vas da se registrujete mejlom na [email protected] ili telefonom na broj 061/6330-891 najkasnije do ponedeljka, 30 septembra, u podne.

Koalicija “prEUgovor” formirana je na inicijativu Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP) u maju 2013. godine sa misijom da nadgleda sprovođenje politika iz oblasti pregovora o pristupanju Srbije u EU, sa akcentom na poglavljima 23 i 24 pristupne povelje. “prEUgovor” učesnicima pregovora i javnosti nude svoju stručnost i iskustvo u više oblasti pregovora sa ciljem da se ovaj proces iskoristi za postizanje suštinskih promena u društvu.