Predstavljanje nezavisnog izveštaja o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24

Koalicija prEUgovor će predstaviti najnoviji nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika u oblastima pravosuđa i osnovnih ljudskih prava (poglavlje 23) i slobode, bezbednosti i pravde (poglavlje 24) na konferenciji u Medija centru u petak, 20. maja sa početkom u 11:30 časova.

Pored ključnih preporuka za napredak u poglavljima 23 i 24, posebno će se analizirati šta “slučaj Savamala” govori o stanju vladavine prava, koliko je (ne)transparentno finansirana izborna kampanja, kao i važnost rodne ravnopravnosti u okviru Poglavlja 23. Na skupu će biti predstavljene i istraživačke priče koje su nastale u okviru projekta koalicije prEUgovor.

Ispred koalicije prEUgovor na konferenciji će govoriti:

  • Predrag Petrović, Beogradski centar za bezbednosnu politiku;
  • Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija;
  • Tanja Ignjatović, Autonomni ženski centar;
  • Ivana Jeremić, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije;
  • Milan Aleksić, Centar za primenjene evropske studije.

Moderatorka: Sonja Stojanović Gajić, Beogradski centar za bezbednosnu politiku.

Molimo vas da prisustvo skupu potvrdite najkasnije do četvrtka, 19. maja, u 17 časova, mejlom na adresu [email protected] ili telefonom na broj 011/3287-226.

Koalicija prEUgovor je formirana sa ciljem da nadgleda sprovođenje politika iz oblasti pregovora o pristupanju Srbije EU, sa akcentom na poglavljima 23 i 24.  Misija prEUgovora je da predlaže mere za unapređenje stanja u oblastima koje su teme pregovora, koristeći proces EU integracija za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji Srbije.

Koaliciju prEUgovor čine: 

ASTRA-Akcija protiv trgovine ljudima, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484i Transparentnost Srbija (TS).

Aktivnosti prEUgovora možete pratiti i na zvaničnoj Fejsbuk stranici i Tviter nalogu.