Predstavljanje izveštaja o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24

Koalicija prEUgovor predstavlja najnoviji nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika u oblasti pravosuđa i osnovnih ljudskih prava (poglavlje 23) i pravde, slobode i bezbednosti (poglavlje 24) na konferenciji koja će biti održana u ponedeljak, 31. oktobra s početkom u 12 časova, u Medija centru.

Pored analize trenutnog stanja i ključnih preporuka za napredak u poglavljima 23 i 24 pregovora o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, na skupu će biti predstavljena i istraživanja članica koalicije prEUgovor na teme sprečavanja sukoba interesa i rešavanja problema migranata u iregularnom statusu.

Na konferenciji će govoriti:

  • Katarina Ivanović, ASTRA - Akcija protiv trgovine ljudima
  • Vanja Macanović, Autonomni ženski centar
  • Sofija Mandić, Beogradski centar za bezbednosnu politiku
  • Milan Aleksić, Centar za primenjene evropske studije
  • Gordana Grujičić, Grupa 484
  • Zlatko Minić, Transparentnost Srbija

Moderator: Branko Čečen, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije

Molimo vas da prisustvo konferenciji potvrdite najkasnije do petka 28. oktobra, mejlom na adresu [email protected] ili telefonom na broj 011/3287-226.

Koaliciju prEUgovor čine: ASTRA - Akcija protiv trgovine ljudima, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS).

Aktivnosti prEUgovora možete pratiti na fejsbuku i tviteru.

Organizaciju konferencije podržala je Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu (www.norveska.org.rs) u okviru institucionalne podrške koaliciji prEUgovor.