Centar za istraživačko novinarstvo Srbije, jedna od sedam organizacija civilnog društva iz Srbije koje čine koaliciju prEUgovor, objavila je u okviru zajedničkog projekta istraživačku priču pod naslovom U Srbiji 334 preduzeća iz zemalja sa crne liste EU.


CINS PRIČA: U Srbiji 334 preduzeća iz zemalja sa crne liste EU

U tekstu se navodi kako Evropska unija uvodi registar krajnjih vlasnika firmi kako bi sprečila izbegavanje plaćanja poreza i pranje novca preko of šor zona. Sve to imaće u budućnosti posledice i po Srbiju u kojoj trenutno posluje preko 1.100 firmi čije je vlasništvo skriveno u nekom od poreskih rajeva širom sveta.

Celu priču možete pročitati na sajtu CINS: https://www.cins.rs/news/srpski/article/u-srbiji-334-preduzeca-iz-zemalja-sa-crne-liste-eu

Piše: Anđela Milivojević

Tekst je nastao u okviru institucionalne podrške Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu koaliciji prEUgovor i u okviru granta koji finansira Evropska unija, dodeljenog u okviru Medijskog programa 2014. 
Sadržaj teksta je isključiva odgovornost CINS-a i ni u kom slučaju ne odražava stavove Ambasade Kraljevine Norveške i Evropske unije.