Centar za istraživačko novinarstvo Srbije, jedna od sedam organizacija civilnog društva iz Srbije koje čine koaliciju prEUgovor, objavila je u okviru zajedničkog projekta istraživačku priču pod naslovom Obezbeđenje divlja, građani stradaju, država posmatra.


CINS PRIČA: Obezbeđenje divlja, građani stradaju, država posmatra

U tekstu se navodi kako novi zakon o privatnom obezbeđenju nije doneo očekivane efekte - napadi sa smrtnim posledicama i dalje se dešavaju, a od ukupno procenjenih 40.000 radnika obezbeđenja do sada je licencirano samo 136. Već prolongirani rok za dobijanje licence ističe za deset meseci.

Celu priču možete pročitati na sajtu CINS: https://www.cins.rs/news/srpski/article/obezbedjenje-divlja-gradjani-stradaju-drzava-posmatra-901 

Pišu: Ivana Jeremić i Milica Stojanović

Tekst je nastao u okviru institucionalne podrške Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu koaliciji prEUgovor i u okviru granta koji finansira Evropska unija, dodeljenog u okviru Medijskog programa 2014. 
Sadržaj teksta je isključiva odgovornost CINS-a i ni u kom slučaju ne odražava stavove Ambasade Kraljevine Norveške i Evropske unije.